Terapia Yumeiho

Masayuki Saionju

Este metoda bazata pe actiuni manuale efectuate asupra intregului corp uman in vederea pastrarii sau ameliorarii starii de sanatate; cuprinde circa 100 de manevre care se efectueaza asupra intregului corp al pacientului.

Este cunoscuta si sub denumirea de "Metoda de indreptare a coxalelor, masaj si presopunctura" sau, "Masaj special Oriental Saionji" insa denumirea originala este terapia "Yumeiho".

Sanatate prin terapia manuala japoneza Yumeiho

Terapia Yumeiho

Istoricul terapiei Yumeiho

Eficienta curativa si profilactica

Organizarea la nivel international si national

Institutul International de Medicina Preventiva Practica din Tokio (I.I.M.P.P.) este coordonatorul tuturor activitatilor legate de terapia yumeiho la nivel mondial. De asemenea tot acesta reglementeaza activitatile de practica si instruire respectiv scolarizare, in concordanta cu legislatia tarilor in care se desfasoara aceste activitati. In acest scop, institutul are instructori colaboratori, delegati prin contract, care raspund de buna desfasurare a activitatilor in plan regional (tari, continente), sau local (organizatii, grupuri de practicanti, orase, etc).

In Romania, practica, instruirea, organizarea si raspandirea terapiei Yumeiho sunt organizate si/sau coordonate de catre Societatea Romana de Yumeiho, respectiv prin intermediul terapeutilor - instructori sau al persoanelor delegate si acreditate de catre aceasta institutie.