Modul de gatit asiatic (indian, chinezesc, arabesc) - Marius Vornicescu
Modul de gatit asiatic (indian, chinezesc, arabesc) - Marius Vornicescu

Pentru ca am bucuria gatitului de cand ma stiu, in timp fiind fascinat de culturile lumii am adoptat in bucataria mea magia multor tari in special din Asia. Cultura si arta culinara indiana plina de mirodenii m-a cucerit din prima, mancarea chinezeasca iubita de toata lumea si retetele din lumea araba. Toate sunt pline de mirodenii cu gusturi de neuitat parca dintr-o poveste a Seherezadei si toate aceste culturi ma reprezinta.

De 15 ani gatesc la evenimente private, retreaturi, tabere de spiritualitate si dezvoltare personala. Am gatit in toate evenimentele organizate de mine dar si de altii. Asa cum inveti notele pentru a canta la pian si apoi sa le combini asa te voi invata eu sa gatesti. Fiind nutritionist mi-am pus deseori amprenta si din acest punct de vedere asupra creatiilor mele.

Dacă arta de a găti vegetarian te duce într-o stare de meditaţie, atunci ai înţeles că nu mâncăm doar ca să trăim, ci mâncăm ca să ne minunăm continuu de Creaţie, inimaginabila operă a lui Dumnezeu.
„Nimic nu va fi atât de benefic pentru sănătatea oamenilor şi nu ne va mări şansele de supravieţuire pe Terra ca evoluţia la o dietă vegetariană.” – Albert Einstein