Marius Vornicescu impreuna cu Societatea Vegetarienilor din Romania si Zepter au organizat un mini-curs de gatit sanatos. Evenimentul a fost gazduit de Caffé D’arthé.
Intr-o atmosfera relaxanta, la o cana cu ceai aromat, am preparat paste delicioase pentru toti cei care au ales sa vina la curs, intr-o dupa-amiaza insorita de duminica. In timp ce pastele fierbeau iar eu preparam sosurile, am discutat despre ceea ce mancam, despre cat de sanatoase sunt alegerile pe care le facem in privinta alimentatiei. Am atins un subiect sensibil (pentru unii), acela de a fi vegetarian sau lacto-vegetarian, am amintit de cat de importanta este pentru sanatatea organismului nostru alimentatia vegetariana.
Am pregatit pentru cei prezenti la evenimet patru feluri de paste: pene cu sos de pesto si tofu, farfale cu ciuperci, pasta al pomodoro si spaghetti aglio cu spanac si ciuperci. Si, cum sunt un fan al supelor, in special in sezonul rece, mi-am surprins invitatii cu o delicioasa supa chinezeasca cu tofu si paste de orez.
Seara s-a incheiat frumos, discutand la un pahar cu vin rosu sau alb, dupa preferinta, diverse trucuri pe care eu le fac in bucatarie. Multumiri Catalinei pentru ajutorul dat si fara de care multe din pregatiri nu se puteau face la timp, Monicai de la Zepter pentru vasele si plitele minunate si Alinei de la SVR pentru organizarea evenimentului. Gazda Caffe D’arthe a fost una cu adevarat boema, convingandu-ne sa venim si alta data cu evenimente si chiar in timpul saptamanii pentru un ceai delicios.