Pelerinaj Spiritual in Nepal si India –  13-27 aprilie 2024 - Marius Vornicescu
Pelerinaj Spiritual in Nepal si India –  13-27 aprilie 2024 - Marius Vornicescu

Pelerinaj Spiritual in Nepal si India –  13-27 aprilie 2024

 

India si Nepal, doua tari cu o traditie milenara care inca se mai pastreaza vie in anumite locuri. Vom vizita in aprilie (13-27) aceste locuri incredibile si de neuitat unde ne vom gusta din cele mai mari traditii spirituale ale Indiei si Nepalului. Vom vizita cele mai importante obiective din aceste orase. O calatorie spre o lume si o civilizatie care inca traieste ca acum sute de ani in urma si si-a pastrat autenticitatea si aerul proaspat al inaltimilor, al spiritualitatii pure.

 

Ce vom vizita:

 • Bodh Gaya (India)– este locul istoric unde Buddha, Gautama Siddhartha atinge iluminarea și devine întemeitorul budismului. Este cel mai important loc de pelerinaj pentru budhisti. Aici vom vizita templele budhiste importante si locul unde Budha a atins iluminarea. Vom face meditatii si tehnici de respiratie (pranayama) specifice budhismului. Aici vom sta 2 nopti.
Varanasi

Varanasi

 

 

 • Varanasi (capitala spirituala a Indiei), cunoscut anterior sub numele de Benares, este unul dintre cele mai vechi orașe din lume aflate încă în existență, numit unul dintre cele șapte orașe sacre ale Indiei antice. Orasul unde toate religiile lumii traiesc in armonie de mii de ani. Varanasi este orasul care iti ofera o adevarata explozie de experiente mistice si nu numai. Nu ai cum sa pleci din Varanasi netransformat si plin de procese de constientizare. Aici vom vizita cele mai importante temple, vom face plimbare cu barca pe Gange, vom asista la puja (slujbe) si vom inatalni maestrii. Vom medita peste tot unde vom merge in Varanasi specific templelor vizitate. Bineintales ca vom face o plimbare pe stradutele inguste si cu riksha pentru a ne conecta cat mai mult la traditia si energia locului. Aici vom sta 3 nopti.

 

 • Lumbini (Nepal) este un loc de pelerinaj budist din districtul Rupandehi din provincia Lumbini din Nepal. Este locul în care, conform tradiției budiste, regina Maya l-a născut pe Siddhartha Gautama. Aici vom vizita cele mai importante temple budhiste si stupa. Vom face meditatii si tehnici de respiratie pentru a ne conecta cu energia locului. Aici vom sta 2 nopti.

 

 • Chitwan (Nepal). Parcul national Chitwan este unul dintre putinele locuri salbatice ramase pe pamant unde vom vedea elefanti, tigri, crocodili, pasari salbatice, rinoceri, ursi lenesi si maimute. Vom vedea toate aceste animale si salbaticia junglei chiar din interior printr-un safari cu jeep-ul si apoi cu barca. Aici vom sta 2 nopti.

 

 • Kathmandu (Nepal). Kathmandu este capitala Nepalului și este de asemenea cel mai mare oraș din Nepal. Este situat la altitudinea de 1.300 m. Aici vom vizita cele mai mari si importante temple budhiste, stupa si locurile din jurul capitalei. Frumusetea acestui oras este unica si incarcatura spirituala se simte la orice pas. Pentru ca avem foarte multe de vizitat aici vom sta 3 nopti.
Stupa Katmandhu

Stupa Katmandhu

 • New Delhi, capitala Indiei. Aici vom vizita in functie de timp obiectivele importante dintre care principalul este Templul Arkshardham. Aici vom sta 1 noapte.

 

 • Templul Akshardham (Delhi) este in top 3 cele mai frumoase temple din India si din lume. Este facut in cinstea lui Swaminarayan Arkshardham care a trait intre 1781-1830. Dupa parerea mea umila este cea mai frumoasa cladire vazuta vreodata si nu ai cum sa surprinzi emotia de uimire traita acolo din poze sau filmari. Arkshardham inseamna “Salasul Divin a lui Dumnezeu” fiind un loc al devotiunii, al armoniei si al pacii. Aici vom petrece aproape toata ziua si o parte din seara pentru ca este spectaculos ce se intampla cand se aprind luminile.

  Swaminarayan_akshardham_Temple

  Swaminarayan_akshardham_Temple

 

Pelerinajul  INCLUDE :

– 3 zboruri interne in India si catre Nepal + taxe locale de aeroport

– Bagaj de cala – 15 kg/persoana si bagaj de mana 7 kg/persoana (obligatoriu pentru zborurile interne)
– Cazare in camera dubla (2 persoane in camera) timp de 13 nopti
– Gradul de confort al cazarilor este de  4 si 5 stele!
– Mic dejun, pranz si cina la diferite hoteluri (pentru ca programul de vizitat este foarte incarcat vom avea masa inclusa la hotel in functie de cand ajungem la cazare dar vom avea peste tot cel putin una dintre mese iar in unele locuri chiar toate)
– Clase de meditatii ghidate si pranayama pe parcursul itinerariului
– Transfer de la aeroport si catre aeroport
– Transport privat intre locatii in masini Toyota cu aer conditionat
– Intrari la anumite obiective
– Ghid local permanent in limba engleza

– Taxe locale

NU ESTE INCLUS:

– Zborurile din orasul tau de plecare pana la New Delhi si inapoi ( preturile pot varia in functie de momentul cumpararii biletului: Bucuresti – New Delhi 600 – 700 euro)

– poti sa-ti achizitionezi singur biletul sau se poate face rezervare de grup (indicat), lucru stabilit in momentul inscrierii
– Viza turistica – se aplica online individual pe site-ul ambasadei. Daca ai nevoie de ajutor imi poti solicita la inscriere.
– Asigurare medicala (optionala)
– Alte cheltuieli personale

 

Pret pelerinaj 1980 Euro de persoana.

Rezervarea locului se face cu avans de 700 Euro .

Diferenta de plata o poti plati pana pe 14 februarie.

Cheltuieli informative care includ cadouri, tips, mancare extra pot varia intre 300 si 500 euro.

In cazul in care se renunta din motive personale si suntem anuntati cu 30 de zile  inainte va vom returna 50% din suma achitata (din valoarea cazarilor). Biletele de avion nu sunt rambursabile.

Pasaportul sa fie valabil pentru cel putin 1 an.

Vizele online le vom lua impreuna cu doua saptamani inainte de plecare. Procedura este simpla si primim viza in maxim 48h pe e-mail.
De asemenea vom avea o intalnire de grup si un grup pe whatsapp unde vom comunica inainte de plecare detalii despre imbracaminte si ce alte lucruri este necesar sa avem la noi si ce sa nu avem la noi. Bagajul trebuie sa corespunda regulilor zborurilor interne.

Avem o agentie de turism partenera care ne sprijină această calatorie, din India.

Pentru înscrieri și alte detalii, va stau la dispozitie.
Marius Vornicescu – 0743 076 083  sau e-mail: mariusvornicescu77@gmail.com

www.marius-vornicescu.ro