Pelerinaj Spiritual in Nordul Indiei si Micul Tibet – Ladakh, septembrie 2023 - Marius Vornicescu
Pelerinaj Spiritual in Nordul Indiei si Micul Tibet – Ladakh, septembrie 2023 - Marius Vornicescu

Pelerinaj Spiritual in Nordul Indiei si Micul Tibet – Ladakh, septembrie 2023

 

India si Tibet, doua tari cu o traditie milenara care inca se mai pastreaza vie in anumite locuri. Vom vizita in septembrie (6-21) aceste locuri incredibile si de neuitat unde  vom gusta din cele mai mari traditii spirituale ale Indiei si Tibetului. O calatorie spre o lume si o civilizatie care inca traieste ca acum sute de ani in urma si si-a pastrat autenticitatea si aerul proaspat al inaltimilor, al spiritualitatii pure.

 

Ce vom vizita:

Thikse_Monastery_Leh Ladakh Tibet

Thikse_Monastery_Leh Ladakh Tibet

  • Leh (Ladhak, denumit si Micul Tibet) este situata la 3500 m si se afla la granita cu China si Pakistan. Aici vom zbura imediat ce ajungem in India la New Delhi si vom sta 4 zile, timp in care vom vizita manastirile tibetane (unele construite in secolul X), vom cerceta cultura lor spirituala, hrana specifica. In acest pelerinaj vom lua contact cu lumea Tibetului, vom medita in manastiri tibetane, participa la slujbele si ritualurile tibetane, practica yoga si meditatia in locuri sacre. Vom vizita si natura din zona de o frumusete ireala si de o incarcatura energetica exceptionala. Vom avea sansa sa ne intalnim cu maestrii si lama tibetani, temple si manastiri de sute de ani, drumuri inguste, trecatori inalte de peste 4000-5000 metri, crestele Himalayei, pesteri, lacuri si traditiile vechi.
  • Dharamshala ( capitala Tibetului in exil ), locul unde traieste Dalai Lama si unde vom vizita templul unde tine slujbele. Aici vom vizita si alte temple tibetane si maestrii de unde vom lua invatatura specifica. Aici vom vizita timp de 3 zile si vom avea timp sa cumparam boluri si clopote tibetane facute chiar de ei sau diferite cristale de cuart speciale.
  • Amritsar (Templul de Aur) este capitala statului Punjab. Aici se află cel mai important centru religios al sikhilor: Templul de aur, care se ridică în mijlocul unui lac. Accesul la templu este asigurat de un singur dig. Amritsar, care a purtat anterior numele de Ramdaspur, a fost creat ca principal centru de pelerinaje al comunității sikh (a treia ca marime din India), aflată în continuă creștere. A fost ridicat în acest loc datorită legendei despre Amrita Saras, „lacul elixirului nemuririi”.
  • Rishikesh (capitala mondiala a yoga) unde ne vom bucura de energiile unice ale Gangelui si ale maestrilor de acolo. Vom vizita ashramuri (scoli de yoga cu program de manastire), maestrii yoghini, printre care si maestrul meu de Kriya Yoga, pe care l-am avut invitat si in emisiunea mea de la tv. Aici vom sta 3 zile.
  • Agra (Fortul Agra) construit in 1565 se intinde pe 38 ha.
  • Taj Mahal. La 15 minute de Agra Fort vom admira impresionanta cladire a Taj Mahalului construita intre anii 1630-1653. A fost construit de împăratu
    Taj Mahal - Marius Vornicescu

    Taj Mahal – Marius Vornicescu

    Shah Jahan drept mausoleu pentru soția sa, Mumtaz Mahal. În 1983 Taj Mahal a devenit parte din patrimoniul mondial UNESCO și rămâne și până astăzi printre cele mai vizitate și faimoase monumente din lume.

  • New Delhi, capitala Indiei.

 

Pelerinajul  INCLUDE :

– 3 zboruri interne in India + taxe locale de aeroport

– Bagaj de cala – 15 kg/persoana si bagaj de mana 7 kg/persoana (obligatoriu pentru zborurile interne)
– Cazare in camera dubla (2 persoane in camera) timp de 14 nopti
– Gradul de confort al cazarilor este de  4 si 5 stele!
– Mic Dejun
– 2 Cine
– Clase de meditatii ghidate si pranayama pe parcursul itinerariului
– Transfer de la aeroport si catre aeroport
– Transport privat intre locatii in masini Toyota cu aer conditionat
– Intrari la anumite obiective
– Ghid local permanent in limba engleza

– Taxe locale

 

NU ESTE INCLUS:

– Zborurile din orasul tau de plecare pana la New Delhi si inapoi ( preturile pot varia in functie de momentul cumpararii biletului: Bucuresti – New Delhi 490 – 700 euro)

– poti sa-ti achizitionezi singur biletul sau se poate face rezervare de grup (indicat), lucru stabilit in momentul inscrierii
– Viza turistica – se aplica online individual pe site-ul ambasadei. Daca ai nevoie de ajutor imi poti solicita la inscriere.
– Asigurare medicala
– Alte cheltuieli personale

 

Pret pelerinaj 1870 Euro de persoana.

Rezervarea locului se face cu avans de 700 Euro .

Diferenta de plata o poti plati pana pe 1 august.

 

Pasaportul sa fie valabil pentru cel putin 1 an.

 

Vizele online le vom lua impreuna cu doua saptamani inainte de plecare. Procedura este simpla si primim viza in 48h pe e-mail.
De asemenea vom avea o intalnire de grup si un grup pe whatsapp unde vom comunica inainte de plecare detalii despre imbracaminte si ce alte lucruri este necesar sa avem la noi si ce sa nu avem la noi. Bagajul trebuie sa corespunda regulilor zborurilor interne.

Avem o agentie de turism partenera care ne sprijină această calatorie, din India.

Pentru înscrieri și alte detalii, va stau la dispozitie.
Marius Vornicescu – 0743 076 083  sau e-mail: mariusvornicescu77@gmail.com

www.marius-vornicescu.ro