Excelsior – Nutritia mintii pe bicicleta in jurul Europei – 2020 - Marius Vornicescu
Excelsior – Nutritia mintii pe bicicleta in jurul Europei – 2020 - Marius Vornicescu

Scopul acestei campanii este de a promova stilul de viata sanatos, format din sport (bicicleta), nutritie (alimentatie vegetariana), mindfulness (tehnici meditative de natura psihologica in scopul constientizarii interdependentei corp-minte-emotii). Depasirea barierelor fizice si mentale folosite in acest proiect vor putea fi folosite si in viata cotidiana, job, sport, etc. Proiectul cuprinde parcurgerea a 40 000 de km cu o bicicleta hibrid ( pedale + o parte electrica cu autonomie variabila intre 70-100 km) prin cele 50 de tari ale Europei.

50 de tari si 50 de capitale vor fi bifate pe harta sanatatii. In fiecare oras o personalitate istorica sau culturala din Romania va fi prezentata publicului si apoi pe tv si online prin montajul video facut in stil documentar.
Pe toata durata traseului de aproximativ 150 de zile voi consuma exclusiv hrana lacto-vegetariana, vegana si raw-vegana, sucuri fresh de fructe si legume, smoothie-uri (retete personale) iar la finalul traseului o sa fie tiparita si cartea cu retetele folosite.

Pe tot traseul voi fi insotit de Oana sotia mea (Oana conduce masina cu logistica traseului, echipamente, hrana, bautura si echipa de filmare). Echipa de filmare va face filmari, fotografii si anumite interviuri pentru promovarea stilului de viata sanatos.

Promovez activ stilul de viata sanatos prin miscare si alimentatie vegetariana de 20 de ani. Pentru asta am tinut sute de seminarii in toata tara, am scris 7 carti si urmeaza anul acesta lansarea a 6 carti (1 despre nutritie, 2 cu metode sportive noi in tara si 3 cu metode de slabit noi). Am fost primul si singurul care a gatit la tv exclusiv fara carne. Invitat la zeci de emisiuni despre stil de viata sanatos iar in ultimii 2 ani moderez si o emisiune tv cu aceiasi tematica. Particip la curse de alergat si de bicicleta si am experienta anilor in spate si in calitate de terapeut (20 de ani) dar si de psiholog (10 ani). Predau yoga (cea mai in voga disciplina de educatie fizica din lume la ora actuala) de 10 ani de zile si tot ce am facut si promovat a fost confirmat acum 5 ani de o vizita la medicii tibetani a lui Dalai Lama.

Pentru a testa metodele promovate am facut diferite trasee cu bicicleta in care timp de 24 de ore am consumat doar lichide, astfel am parcurs Transfagarasanul, Transalpina si ulterior doar cu hrana vegetariana celebrul pelerinaj din Spania El Camino Santiago de Compostela (800 km) in doar 10 zile.

Combinarea unui anumit stil de alimentatie, respiratie, mod de a gandi si de a te antrena face posibil acest proiect.
Scopul este de a creste aceasta comunitate si de a le uni cu restul din zona sport-veganism. Aportul meu va fi pe termen nelimitat in scrierea cartilor, filmarilor din tara si strainatate, interviurilor si organizarea in urmatoarele perioade a acestor trasee dar cu un public si mai numeros.

Proiectul este mai amplu si va angrena multa lume din presa, media, tv, personalitati, medici si bineinteles firma care sponsorizeaza proiectul.
La finalul proiectului o sa apara si o carte despre tot proiectul, cu metodele de antrenament, nutritie, retete sanatoase, metode de cresterea vitalitatii si performantelor si multe altele.
Sigla firmei sponsor va aparea peste tot pe carte, dvd, presa, reviste, ziare, online si tv. Proiectul este doar o parte dintr-un proiect mai amplu la nivel mondial unde vor fi implicati sportivi cu renume international din diferite sporturi.

In acest sens solicit firmei dumneavoastra sprijinirea acestui proiect pentru motivarea tuturor celor care au vrut sa faca vreodata ceva maret si nu au avut curajul. Sunt acei oameni care au avut idei foarte bune si ulterior au ramas in istorie dar inainte, 1000 de oameni din jurul lor le-au spus ca este imposibil sa reuseasca.
Prin legea sponsorizarii, firmele pot directiona 20% din impozitul pe profit prin simpla semnare a unui contract.