Pelerinaj Spiritual in Nordul Indiei si Micul Tibet – Ladakh, septembrie 2024 - Marius Vornicescu
Pelerinaj Spiritual in Nordul Indiei si Micul Tibet – Ladakh, septembrie 2024 - Marius Vornicescu

India si Tibet, doua tari cu o traditie milenara care inca se mai pastreaza vie in anumite locuri. Vom vizita in septembrie (6-21) aceste locuri incredibile si de neuitat unde ne vom gusta din cele mai mari traditii spirituale ale Indiei si Tibetului. O calatorie spre o lume si o civilizatie care inca traieste ca acum sute de ani in urma si si-a pastrat autenticitatea si aerul proaspat al inaltimilor, al spiritualitatii pure.

Ce vom vizita:

  • Leh (Ladhak, denumit si Micul Tibet) este situata la 3500 m si se afla la granita cu China si Pakistan. Aici vom zbura imediat ce ajungem in India la New Delhi si vom sta 4 zile, timp in care vom vizita manastirile tibetane (unele construite in secolul X), vom cerceta cultura lor spirituala, hrana specifica. In acest pelerinaj vom lua contact cu lumea Tibetului, vom medita in manastiri tibetane, participa la slujbele si ritualurile tibetane, practica yoga si meditatia in locuri sacre. Vom vizita si natura din zona de o frumusete ireala si de o incarcatura energetica exceptionala. Vom avea sansa sa ne intalnim cu maestrii si lama tibetani, temple si manastiri de sute de ani, drumuri inguste, trecatori inalte de peste 4000-5000 metri, crestele Himalayei, pesteri, lacuri si traditiile vechi.
Thikse Monastery Leh Ladakh Tibet

Thikse Monastery Leh Ladakh Tibet

Orasul Leh - Ladakh (situat la 3500m)

Orasul Leh – Ladakh (situat la 3500m)

  • Pangong Lake (situat la 4300m) – este cel mai faimos lac din zona Ladakh in Himalaya. Aceasta miunune pitoreasca isi trage numele din tibetanul Pangong Tso, care inseamna “lac cu pasuni inalte”. Ai putea sta in contemplatie ore in sir fara sa iti dai seama. Maretia muntilor si a lacului indeamna natural orice calator la introspectie. Situat la granita indo-tibetana, este unul dintre cele mai sus lacuri cu apa sarata din lume. Aici vom medita si vom avea un program special in timpul noptii. Noi sugeram sa se ramana cat mai mult timp si pentru spectacolul pe care ni-l ofera cerul senin si instelat.
Pangong Lake Ladakh

Pangong Lake Ladakh

  • Dharamshala ( capitala Tibetului in exil ), locul unde traieste Dalai Lama si unde vom vizita templul unde tine slujbele. Aici vom vizita si alte temple tibetane si maestrii de unde vom lua invatatura specifica. Aici vom vizita timp de 3 zile si vom avea timp sa cumparam boluri si clopote tibetane facute chiar de ei sau diferite cristale de cuart speciale.
Dharamshala

Dharamshala

  • Amritsar (Templul de Aur) este capitala statului Punjab. Aici se află cel mai important centru religios al sikhilor: Templul de aur, care se ridică în mijlocul unui lac. Accesul la templu este asigurat de un singur dig. Amritsar, care a purtat anterior numele de Ramdaspur, a fost creat ca principal centru de pelerinaje al comunității sikh (a treia ca marime din India), aflată în continuă creștere. A fost ridicat în acest loc datorită legendei despre Amrita Saras, „lacul elixirului nemuririi”. Devotiunea adeptilor sikh si energia locului este absolut unica in lume si total diferita de restul Indiei. Aici vom sta o noapte.
Amritsar - Templul de Aur - Punjab

Amritsar – Templul de Aur – Punjab

Amritsar - Templul de Aur - Punjab

Amritsar – Templul de Aur – Punjab

  • Rishikesh (capitala mondiala a yoga) unde ne vom bucura de energiile unice ale Gangelui si ale maestrilor de acolo. Vom vizita ashramuri (scoli de yoga cu program de manastire), maestrii yoghini, printre care si maestrul meu de Kriya Yoga, pe care l-am avut invitat si in emisiunea mea de la tv. Tot in Rishikesh vom vizita ashramul lui Swami Sivananda, cel care i-a fost maestru lui Mircea Eliade. Aici vom sta 3 zile.
Ceremonie pe malul Gangelui in Rishikesh

Ceremonie pe malul Gangelui in Rishikesh

In Rishikesh pe malul Gangelui

In Rishikesh pe malul Gangelui

  • Haridwar (este numit si Poarta catre Zei) este unul dintre cele 7 orase sfinte ale Indiei (hindusii il considera cel mai sfant oras din India). Se spune ca amprenta piciorului Zeului Vishnu (din trinitatea hindusa) este asezata in peretele de la Har Ki Pauri din orasul sfant Haridwar. Tot aici se celebreaza marea sarbatoarea Kumbha Mela, considerata si cea mai mare din lume. Oras antic, Haridwar este intalnit inclusiv in cartile sfinte vechi indiene. Farmecul unic, medicina naturista ayurveda, maestrii, natura, totul atrage ca un magnet calatorii insetati de experiente transformatoare.
Hardiwar - oras sfant in India

Hardiwar – oras sfant in India

Templul jainist din Haridwar

Templul jainist din Haridwar

  • Akshardham Temple (Perla Indiei in frumusete si cel mai spectaculos templu)- „Akshardham” înseamnă sălașul divin al lui Dumnezeu. Este salutat ca un loc etern de devotament, puritate și pace. Swaminarayan Akshardham din New Delhi este un Mandir – o locuință a lui Dumnezeu, o casă de cult hindusă și un campus spiritual și cultural dedicat devotamentului, învățării și armoniei. Mesajele spirituale hinduse atemporale, tradițiile devoționale vibrante și arhitectura antică, toate au ecou în arta și arhitectura sa. Mandir este un umil tribut adus lui Bhagwan Swaminarayan (1781-1830), avatarurilor, zeilor și marilor înțelepți ai hinduismului.
Templul Akshardham -New-Delhi-India

Templul Akshardham -New-Delhi-India

Templul Akshardham -New-Delhi-India

Templul Akshardham -New-Delhi-India

  • New Delhi, capitala Indiei.

 

Pelerinajul  INCLUDE :

– 3 zboruri interne in India + taxe locale de aeroport

– Bagaj de cala – 15 kg/persoana si bagaj de mana 7 kg/persoana (obligatoriu pentru zborurile interne)
– Cazare in camera dubla (2 persoane in camera) timp de 14 nopti
– Gradul de confort al cazarilor este de  4 si 5 stele!
– Mic Dejun
– 2 Cine
– Clase de meditatii ghidate si pranayama pe parcursul itinerariului
– Transfer de la aeroport si catre aeroport
– Transport privat intre locatii in masini Toyota cu aer conditionat
– Intrari la anumite obiective
– Ghid local permanent in limba engleza

– Taxe locale

NU ESTE INCLUS:

– Zborurile din orasul tau de plecare pana la New Delhi si inapoi ( preturile pot varia in functie de momentul cumpararii biletului: Bucuresti – New Delhi 650 – 850 euro)

– poti sa-ti achizitionezi singur biletul sau se poate face rezervare de grup (indicat), lucru stabilit in momentul inscrierii
– Viza turistica – se aplica online individual pe site-ul ambasadei. Daca ai nevoie de ajutor imi poti solicita la inscriere.
– Asigurare medicala
– Alte cheltuieli personale

Pret pelerinaj 1890 Euro de persoana.

Rezervarea locului se face cu avans de 700 Euro .

Diferenta de plata o poti plati pana pe 1 august.

Pasaportul sa fie valabil pentru cel putin 1 an.

 

Vizele online le vom lua impreuna cu doua saptamani inainte de plecare. Procedura este simpla si primim viza in 48h pe e-mail.
De asemenea vom avea o intalnire de grup si un grup pe whatsapp unde vom comunica inainte de plecare detalii despre imbracaminte si ce alte lucruri este necesar sa avem la noi si ce sa nu avem la noi. Bagajul trebuie sa corespunda regulilor zborurilor interne.

Avem o agentie de turism partenera care ne sprijină această calatorie, din India.

Pentru înscrieri și alte detalii, va stau la dispozitie.
Marius Vornicescu – 0743 076 083  sau e-mail: mariusvornicescu77@gmail.com

www.marius-vornicescu.ro